Solidari cu Talpalari

Evenimente Septembrie 21, 2023

Vom viziona un documentar istoric și vom urmări un colaj de fotografii cu pagini din istoria bisericii și alte fotografii cu obiectele prețioase pe care ni le-au lăsat generațiile de preoți și credincioși.

În data de 1 octombrie 2023, orele 18:00 la Mitropolie, în Sala „Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial Iași (în clădirea numită Cancelaria, în apropierea Reședinței Mitropolitane), va avea loc evenimentul „Solidari cu Talpalari”, activitate ce se înscrie în proiectul de realizare a documentației tehnice pentru restaurarea și consolidarea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Cultelor prin Institutul Național al Patrimoniului.

Vă invităm pe toți cei care cunoașteți și iubiți această biserică la o seară petrecută sub Acoperământul Maicii Domnului, o seară dedicată istoriei celor 383 de ani și a lucrării pastoral-liturgice ce s-a desfășurat în ultimii ani. Vom viziona un documentar istoric și vom urmări un colaj de fotografii cu pagini din istoria bisericii și alte fotografii cu obiectele prețioase pe care ni le-au lăsat generațiile de preoți și credincioși - nouă celor de astăzi. De asemenea, vom vedea fotografii cu chipuri de oameni și fapte ce s-au întipărit în veșnicia timpului, trăite în slujbe și activități. După ce îi vom mulțumi Maicii Domnului pentru încrederea și acoperirea ei, vom merge recunoscători în pacea serii.

 

Cu încredințare,

preot Vladislav Nedelcu